Velbesøgt fløjte- og guitarkoncert

Velbesøgt fløjte- og guitarkoncert


# Ukategoriseret
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 23. marts 2015, kl. 11:20
Velbesøgt fløjte- og guitarkoncert

Klassisk fløjte mødte rytmisk fløjte i selskab med 3 guitarister.
Tirsdag d. 24. februar dannede Bælum kirke ramme om en koncert med super-dygtige lokale musikere - 2 fløjtenister som begge kommer fra Blenstrup-egnen og 3 guitarister fra dels Bælum og Aarhus. De 2 fløjtespillere, Maja Johansen og Kristian Horn, er vokset op med Musikskolen i den daværende Skørping kommune, Maja som den klassiske fløjtenist, videreuddannet på MGK i Aalborg og Kristian som den rytmiske fløjtenist, uddannet videre på konservatoriet med rytmisk musik som speciale. Koncerten blev således en vekslen mellem den klassiske genre (Bach, Mozart, C. Nielsen og o.a.) og den rytmiske genre (latin/ bossa -calypso, standards og evergreens).

Kristian har en musiker-ven Mikkel Uttrup, uddannet som guitarist ved det Jyske musikkonservatorium, har eget lydstudie og spiller i mange forskellige bands. De 2 har spillet sammen i mange år og tog en sommer til Cuba for at blive inspireret af de cubanske rytmer, og spillede der sammen med de legendariske old boy´s ”Buena vista social club”.

Endnu 2 musiker-venner hørte vi til koncerten, Klaus Moeslund og Ejvind Hansen.
De mødtes på Vestbirk musikhøjskole for 25 år siden og har siden da dannet guitar-duo.
I deres unge dage spillede de på gågaderne i de fleste danske større byer, har siden læst musik, filosofi og didaktik og spiller nu lidt større klassiske guitar-duetter, bl.a. hørte vi Fernando Sor´s meget smukke ”Tema med variationer”.

Vi kunne glæde os over en meget alsidig koncert, men også med lidt vemod blandet i, da det var Maja´s musiske farvel til os. I flere år har vi glædet os over hendes dejlige fløjtespil i mange af kirkerne her omkring dog især til julekoncerterne i Bælum kirke. Nu rejser hun til Aarhus for at studere jura.

Efter koncerten var menighedsrådet vært ved et glas vin og lidt snacks.